Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Μήνυση κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη – Τι αδικήματα αναφέρει

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες η βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Όλγα Γεροβασίλη. Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento” σύμφωνα με το οποίο την ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του συστήματος Predator.

Με τη μήνυση της η κ. Γεροβασίλη ζητά να διερευνηθεί η παράνομη πιθανή κτήση κρατικών απορρήτων, η παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και η πιθανή συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. «Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου» δήλωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αμέσως μετά. «Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών» σημείωσε.

«Έχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα ήδη αναφέρθηκαν δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι. Στη χώρα έχει στηθεί από καιρό ένα δίκτυο κατασκοπείας. Τα μηνύματα αναφέρουν ότι αυτό οργανώθηκε και λειτούργησε με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Μητσοτάκη».

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, στην μήνυσή της αναφέρει τα παρακάτω αδικήματα για τα οποία πρέπει να υπάρξει διερεύνηση και συγκεκριμένα:

Προσβολές Απορρήτου και Επικοινωνίας, Παράνομη πιθανή κτήση, γνώση, χρήση Κρατικών Απορρήτων δια της παράνομης παγίδευσης του τηλεφώνου της και της παράνομης πρόσβασης στο αρχείο αυτού αλλά και στο αρχείο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της πρώην βουλευτή, ήτοι σε αρχειακό υλικό που αφορά και στην περίοδο που διετέλεσε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πολιτική προϊσταμένη της ΕΥΠ αλλά και στενή συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον αναφέρει το αδίκημα της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και πιθανή συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών θα είναι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω – ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι σε θέση να βάλει σε κανέναν κανένα δίλημμα

Εξελίξεις με το σκάνδαλο υποκλοπών: Κλήθηκαν σε εξέταση Μπίτζιος, Λαβράνος, Ντίλιαν, Δημητριάδης – Μήνυση στον Άρειο Πάγο από την Όλγα Γεροβασίλη

Τσίπρας για τις υποκλοπές: Υπάρχει παρακολούθηση σε κορυφαίο υπουργό; Να δώσει απαντήσεις ο Μητσοτάκης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago