Πολιτική

Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών θα είναι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω – ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι σε θέση να βάλει σε κανέναν κανένα δίλημμα

«Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση μελών και φίλων της Ν.Δ, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, ενώ, ταυτόχρονα, είπε πώς το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω και σημείωσε ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα, μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα δώσουν με την ψήφο τους και πάλι την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

“Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε, σιγά-σιγά, προς τις εκλογές του 2023: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: “Θα πούμε “όχι” σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών”.

Στην πορεία προς τις κάλπες θα έρθει η ώρα των μεγάλων διλημμάτων και των πραγματικών συγκρίσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: “Το πιο σημαντικό δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα. Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό;”

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει τα 3,5 τελευταία χρόνια επισήμανε: “Η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, γίνεται πιο ευημερούσα, είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση, είναι μία χώρα με μία οικονομία η οποία πηγαίνει καλύτερα και ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στη μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία τώρα αντιμετωπίζουμε. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ότι μας ενδιαφέρουν τα έργα και όχι τα λόγια και ότι μπορούμε να παράγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο εκτιμάται από τους πολίτες. Ότι είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλη της κοινωνίας, αλλά να είμαστε και σίγουροι ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει”.

Τη σφοδρή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Πιερία, όπου κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ρίχνει την πολιτική ζωή της χώρας «στον βούρκο», με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ για μια ακόμη φορά φυγομαχεί και δεν θα πάει στη Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υποκριτικά κάλεσε να κατατεθούν «δημιουργικές προτάσεις, που θα ενώσουν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός που έχει ρίξει τη χώρα, αλλά και την ίδια του την κυβέρνηση, στον βούρκο των υποκλοπών.

»Ο πρωθυπουργός που με τις ευλογίες του το καρτέλ της ενέργειας και οι κάθε λογής Πάτσηδες ισοπεδώνουν τα οικογενειακά εισοδήματα.

»Ο πρωθυπουργός που συνεχίζει να κρύβεται σε Ελλάδα και Ευρώπη για το παρακράτος του.

»Αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να αποκαλεί τις άθλιες πολιτικές του “δημιουργική πρόταση”.

»Ο κ. Μητσοτάκης ας συνειδητοποιήσει πως δεν είναι σε θέση να βάλει πλέον σε κανέναν κανένα δίλημμα.

»Όσοι έχουν μπλέξει μαζί του ξέρουν πως στο τέλος βγαίνουν και γδαρμένοι και δαρμένοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη περιοδεία του στην Πιερία, υποσχόμενος σειρά δημόσιων έργων, είπε συγκεκριμένα αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που παίρνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις:

«Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο. Θα πούμε “όχι” σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών».

Στο μεταξύ, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε ότι στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο ανιψιός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, αλλά και οι τρεις επιχειρηματίες που σχετίζονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa και έχουν σχέση με το παράνομο λογισμικό Predator, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago