Κοινωνία

Η ακρίβεια «ξύπνησε» την κοινωνία: Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών στη χθεσινή απεργία

Ως η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών καταγράφηκε η χθεσινή απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. 

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφηκε στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. 

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν εστίασαν στην ακρίβεια και στα εργασιακά ζητήματα, αναδεικνύοντας την πίεση που έχει συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής και της αδυναμίας μεγάλης μερίδα των εργαζομένων να καλύψουν ακόμα και βασικές ανάγκες. 

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία δίνουν ηχηρό «παρών», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στις 10:30 ξεκίνησε η ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ ακολουθούν, ως είθισται οι πορείες. Μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησαν να κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπως η Σταδίου και η Πανεπιστημίου, καθώς είχε συγκεντρωθεί ήδη αρκετός κόσμος.

Σημαντική ήταν και η κινητοποίηση των μαθητών, που και εκείνοι βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και διαμαρτύρονται για το κύμα ακρίβειας.

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και εκείνη απεργία των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης 

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Από τα χαράματα εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους σε όλη την Ελλάδα δίνουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Όλοι στην Απεργία. Όλοι στις διαδηλώσεις».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος

«Η μεγάλη, σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας αυτού του καπιταλιστικού συστήματος», δήλωσε από την πορεία ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νικος Ανδρουλάκης στην πορεία

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Στην πορεία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με μέλη και βουλευτές του κόμματος, ενώ νωρίτερα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοραή.

Φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη: Πρώτη φορά μετά από χρόνια μας αναγκάζουν να μην καλύψουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook σημειώνει ότι «πρώτη φορά μετά από χρόνια το διασωματειακό και η ΠΟΕΣΥ μας αναγκάζει να ΜΗΝ καλύψουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις».

«Ειλικρινά συνάδελφοι, απορώ με ποιο σκεπτικό πήρατε ή συναινέσατε σε μια τέτοια απόφαση,να ΜΗΝ δείξουμε αύριο τις απεργιακές συγκεντρώσεις σαν να μην έγιναν! Κάναμε μεγάλο αγώνα να καλύπτουμε σε μέρες απεργίας ΜΟΝΟΝ τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ ακριβώς γιατί είμαστε τα μάτια του κόσμου εκεί έξω και τώρα με τα ίδια μας τα χέρια ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ τα μάτια μας και θα κάνουμε σαν να μην έγιναν»!, υπογραμμίζει.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago