Επιχειρήσεις

Free Now: Κλείνει στην Λατινική Αμερική, απολύει στην Ελλάδα

Tις δραστηριότητες της εταιρείας στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να ενισχύσουν την επένδυση τους στην Ευρώπη, αλλά και να απολύσει μέσω εθελούσιας εξόδου, όσους από τους 170 εργαζόμενους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να απορροφηθούν, προχωρά η Free Now μαζί με τους μετόχους της BMW Group και Mercedes-Benz Mobility.

Όπως ενημερώθηκαν από το CEO της εταιρείας, κ. A. Pennington, οι εργαζόμενοι, η ομάδα που υποστηρίζει τη ελληνική αγορά, δεν επηρεάζεται. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος αριθμός από τα 170 άτομα θα βρεθούν εκτός εταιρείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της FREE NOW, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της ΒΕΑΤ θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Όσοι όμως επηρεάζονται θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εθελούσια έξοδο, λαμβάνοντας πακέτα αποχώρησης, ενώ σε κάποιους θα προταθούν θέσεις στον ευρωπαϊκό κλάδο της FREE NOW.

Υπενθυμίζεται ότι, η εταιρεία (ΒΕΑΤ) έχει από το 2019 διαχωριστεί από την ομάδα της Λατινικής Αμερικής και από το 2020 αποτελεί ξεχωριστή εταιρική οντότητα ως μέρος του ευρωπαϊκού κλάδου της FREE NOW. H εφαρμογή μάλιστα πρόσφατα άλλαξε και ονομασία σε FREE NOW App από Beat, την εταιρεία που είχε εξαγοράσει το ελληνικό Taxibeat.

Ένα μεγάλο κομμάτι των λειτουργιών της BEAT Λατινικής Αμερικής μαζί με τα πάγια θα πωληθούν, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων και των εργαζομένων, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι θα εκκαθαριστεί.

H ελληνική αγορά, τονίζει ο κ. Pennington, παραμένει μια από τις κορυφαίες της FREE NOW, με αξιοσημείωτα οικονομικά αποτελέσματα. Η εταιρεία έχει επιλέξει να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα, κάτι που δεν είναι δεδομένο στο συγκεκριμένο χώρο, αφήνoντας αιxμές για την Uber, ενώ αυξάνει συνεχώς το αποτύπωμα της. Η πρόσφατη επένδυση στο rebranding, προσθέτει, ξεπέρασε σε αξία τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 15%. Σύντομα μάλιστα, αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τη λειτουργία στην Αθήνα και δεύτερου hub υποστήριξης των λειτουργιών της.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago