Κοινωνία

Κυκλώματα παιδικής μαστροπείας: Στη φυλακή ιδιώτης και σεκιουριτάς για τον βιασμό της 12χρονης – Νέες εξελίξεις για την υπόθεση στα Πετράλωνα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ένας 39χρονος κι ένας 35χρονος, κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό.

Οι δύο συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν το κακούργημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης (8/11) ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας μετά την προθεσμία που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για έναν 35χρονο κεφαλαιούχο και έναν 39χρονο υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Ο 39χρονος Σ.Α. είχε προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και είχε παραδεχθεί ότι είχε επικοινωνήσει με τη 12χρονη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και είχε συναντηθεί μαζί της, χωρίς όμως να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Οι ισχυρισμοί του σεκιουριτά, που κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, δεν έπεισαν την ανακρίτρια, η οποία, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, διέταξε την προφυλάκισή του.

Αντίστοιχα, τρεις φορές φέρεται να έχει συναντήσει και κακοποιήσει τη 12χρονη ο 35χρονος εισοδηματίας, που συνελήφθη δυνάμει εντάλματος και προφυλακίστηκε επίσης μετά την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (8/11) κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και ο 55χρονος, υπεύθυνος προσωπικού σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και παράλληλα ερασιτέχνης προπονητής ποδοσφαιρικών ομάδων σάλας, που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις εις βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Σε δίκη παραπέμπει εννέα κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών τον πατέρα και τον θείο των τριών παιδιών, στη φρικιαστική υπόθεση των Πετραλώνων, η νέα εισαγγελική πρόταση, η οποία εκδόθηκε μόλις χθες και περιέχει σοκαριστικές περιγραφές βιασμών και κακοποίησης.

Το αν θα γίνει δίκη, ή όχι, θα αποφασιστεί με την έκδοση του σχετικού βουλεύματος.

Στη νέα πρότασή του, ο εισαγγελέας, εκτός από την απόρριψη των αιτημάτων του κατηγορουμένου, επιμένει στα όσα είχε αναφέρει τον περασμένο Ιούνιο στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας των παιδιών και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στην πρόταση, περιγράφονται πράξεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία και αναφέρεται – μεταξύ άλλων- ότι από το καλοκαίρι του 2012 ως το 2016 ο κατηγορούμενος πατέρας εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας, στο σπίτι τους όταν βρισκόταν μόνος του με τον ανήλικο παθόντα -17χρονο σήμερα- γιο του τον εξανάγκασε να ανεχθεί παρά φύση συνουσία σε βάρος του χωρίς τη θέλησή του και μετά την πράξη τον απειλούσε κάθε φορά να μην το αποκαλύψει σε κανέναν γιατί θα τον σκότωνε. Σημειώνεται ότι η υπόθεση χρεώθηκε σε άλλον εισαγγελέα χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος.

Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη των εννέα κατηγορουμένων σε δίκη αφού προηγουμένως αξιολογήσει την εισαγγελική πρόταση που παραμένει παραπεμπτική και απορρίπτει ουσιαστικά όλες τις  ενστάσεις των κατηγορουμένων και τα επιχειρήματα που είχαν διατυπωθεί για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει στα παιδιά.

Σπάει τη σιωπή της η γυναίκα που μαζί με τον συγγραφέα που ουσιαστικά αποκάλυψαν τη φρίκη των παιδιών στα Πετράλωνα.

Η Έλσα Πουλάκη είναι η γυναίκα στην οποία μίλησε επίσης ο 17χρονος περιγράφοντας τα όσα εφιαλτικά έχει ζήσει. Στην καφετέρια που διατηρεί, πήγαινε και η μητέρα των παιδιών με την οποία διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.

Η μάρτυρας περιέγραψε στο STAR το σοκ που έπαθαν όταν είδαν μια ζωγραφιά της 11χρονης (το τρίτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας) μετά τα όσα αποκάλυψε ο 17χρονος.

«Καθόμασταν όλοι μαζί και πίναμε καφέ στο μαγαζί μου. Η μικρούλα ζωγράφιζε και ζωγράφισε κάτι που έμοιαζε με… Και της λέω τι είναι αυτό παιδί μου; Και μου λέει αυτή είναι η ζωγραφιά που μου κάνει ο μπαμπάς μου και λέει είναι το π… μου. Δίπλα ήταν η μητέρα. Εμείς είπαμε στην μητέρα να πάει να καταθέσει. Η μητέρα δεν πήγε. Δεν ασχολήθηκε. Αδιαφόρησε. Το άφησε έτσι» είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια της καφετέριας.

Η κα Πουλάκη τόνισε ότι «έχω επαφή με τον μικρό. Κάνουμε μάθημα, διαβάζουμε μαζί. Το παιδί δίνει αγώνα. Δίνει αγώνα όλο αυτό το διάστημα για να δικαιωθεί. Το παλεύει. Προσπαθεί να το παλέψει. Ο δρόμος είναι ένας. Είναι μονόδρομος».

Ο 17χρονος σε μία από τις καταθέσεις του τόνισε ότι στο κινητό του είχε φωτογραφίες από άτομα που καταγγέλλει για τους βιασμούς του. Σε ερώτηση για το πώς ένιωθε κάθε φορά όταν κακοποιείτο, απάντησε ότι «δεν ένιωθα κάτι, νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικά όλα αυτά. Δεν είμαι αυτό που ήμουν, θέλω να το καταλάβετε».

 Σύμφωνα με το STAR τα παιδιά και ο συγγραφέας υποστηρίζουν τα εξής:

  • Υπήρχε φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που είχε τραβήξει η μητέρα και αποδείκνυε τις ασελγείς πράξεις. Η μητέρα φρόντισε να καταστρέψει πολλές από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, αλλά όσα διασώθηκαν έχουν κατατεθεί στις Αρχές και αποδεικνύουν τα όσα έζησαν.
  • Επίσης ο 17χρονος ισχυρίζεται πως είδε τον θείο του να κακοποιεί δύο άλλα παιδιά ενώ ο πατέρας του, τον υποχρέωσε να παρακολουθεί. Στον χώρο βρίσκονταν και άλλοι ενήλικες παρακολουθώντας το περιστατικό σαν οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.
  • Ο πατέρας συνήθιζε να βάζει στο παιδί κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας και η μητέρα τον φωτογράφιζε γυμνό με αυτό.
  • Μετά την απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία ο πατέρας προσπαθούσε να εξαγοράσει τα παιδιά να συναντηθούν μαζί του εκτός σπιτιού. Μετά τις συναντήσεις τα δύο μεγαλύτερα ήταν φοβισμένα και το μικρό γεμάτο δώρα.
  • Η μεγαλύτερη κόρη καθυστέρησε να μιλήσει διότι φοβόταν. Ο πατέρας περνούσε έξω από το σπίτι με διάφορα οχήματα για να δηλώνει απειλητικά την παρουσία του ενώ μέσα στο σπίτι την απειλούσε η μητέρα.
  • Ο συγγραφέας φέρεται να λέει πως αν ήταν διεστραμμένος δεν θα πίεζε να γίνει η καταγγελία εις βάρος του πατέρα.
  • Το καλοκαίρι του 2020 όταν τα μεγάλα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι έγινε επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού για τις συνθήκες διαβίωσης του μικρού παιδιού της οικογένειας. Τότε η μητέρα ζήτησε από τον συγγραφέα να πείσει τη μεγάλη κόρη να μην αποκαλύψει την πραγματική εικόνα της κατοικίας όπου ήταν βρώμικη και τα ντουλάπια ήταν κλειδωμένα για να μην τρώει φαγητό το παιδί όταν ήταν μόνο στο σπίτι. Η μητέρα τακτοποίησε το χάος που επικρατούσε και κατάφερε να αποκρύψει την πραγματικότητα απ΄ όλους τους λειτουργούς παρ’ όλα αυτά διαπίστωσαν ακατάλληλες συνθήκες.
Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago