Πολιτική

Μητσοτάκης: «Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα για τις υποκλοπές – Δεν θα συρθώ σε πρόωρες εκλογές από εκβιαστές»

«Απίστευτο ψέμα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις, το οποίο περιελάμβανε λίστα με υπό παρακολούθηση πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται πίσω από τον Βαξεβάνη.

«Πρόκειται περί απίστευτου ψέματος. Χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς καμία σύνδεση με μένα που κατηγορούμαι ότι ήμουν ο ιθύνων νους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διερωτήθηκε αν «υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών και τις συζύγους πολιτικών;». Πρόσθεσε επίσης ότι «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι αυτά που γράφονται» και ότι «είναι ντροπή και αίσχος και επικίνδυνο να υποστηρίζει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών».

Αναφερόμενος στον εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, είπε ότι δεν είναι «απλά συκοφάντης, αλλά και εθνικά επικίνδυνος» και ότι είναι «ο μόνος που εμπλέκεται ανοικτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου με ροή ρωσικού χρήματος». Κατέληξε δε ότι «πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας με στόχο να βουλιάξει τον τόπο σε μία απίστευτη λάσπη».

Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέχεια ότι «ουδέποτε ισχυρίστηκα πως  δεν υπάρχει το λογισμικό Predator» για να προσθέσει ότι «δεν το γνωρίζω και πρέπει να το μάθουμε ποιος και γιατί το χρησιμοποιεί». «Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι» είπε.

Υποστηρίζοντας ότι στοχοποιείται προσωπικά εδώ και επτά χρόνια, επειδή έχει αναλάβει, όπως είπε, να πάει τη χώρα μπροστά, δήλωσε με αφορμή την εκλογολογία ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος της τετραετίας. «Προκαλώ τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Και να τοποθετηθεί η Βουλή εάν εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό» είπε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θέλει να διασπείρει διχασμό μέσα στη ΝΔ».

«Μιλάω καθημερινά με τους υπουργούς μου. Τους εμπιστεύομαι. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος σήμερα, ότι παρακολουθώ τα τηλέφωνα των υπουργών μου, των συζύγων τους κλπ» είπε, επιστρέφοντας στο θέμα των παρακολουθήσεων. Αναφερόμενος πάντως στις τέσσερις προτάσεις Τσίπρα, είπε ότι θα δεχθεί την πρώτη (σε ότι αφορά τη θεσμοθέτηση της απαγόρευσης εμπορίας παράνομου λογισμικού), ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι «προφανώς, δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία προϋπόθεση εκτός αυτών που ορίζει το Σύνταγμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε παραλλήλως τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και ότι «αμφισβητεί εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών». Σε ό, τι αφορά πάντως τα παράνομα λογισμικά είπε ότι «υπάρχουν 500 που τα διαθέτουν είτε ξένες δυνάμεις, είτε οικονομικά συμφέροντα» και πρόσθεσε ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πάτση την επιλογή του οποίου χαρακτήρισε «προβληματική» και πρόσθεσε ότι για αυτό αναλαμβάνει «την ευθύνη» που του αναλογεί. Σε ό,τι αφορά τέλος τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Βρέντζου, περί εγκληματικής οργάνωσης στο Μαξίμου είπε:

«Εγκληματική οργάνωση; Είμαι Ολυμπιακός. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους. Δεν γίνεται επειδή έχουν μία ομάδα ή μέσα ενημέρωσης, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπονομεύουν, να αλλάζουν απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη. Οι ρόλοι είναι απόλυτα καθορισμένοι. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους αλλά όχι υποβολείς μας. Η κυβέρνησή μου και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε γινόμαστε αντικείμενο εκβιασμού». Διερωτήθηκε επίσης  «Πού ακριβώς ήταν η εγκληματική οργάνωση, όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε πρωταθλήματα;» και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν και να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς – να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους».

Οι ειδήσεις σήμερα

Εξηγήσεις στη Βουλή ζητά ο Τσίπρας από το Μητσοτάκη με νέα επίκαιρη ερώτηση

Κραυγή αγωνίας από τον ΟΗΕ για το κλίμα – Πολύ μακριά για να ακούσουν οι ΗΠΑ και η Κίνα

Τι κρύβουν η «επίθεση» Μαρινάκη και οι αναφορές στον Δημητριάδη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago