Οι πρώτες αντιδράσεις υπουργών της λίστας Documento – Σιγή ιχθύος από Σαμαρά

Εξελίξεις σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο αναμένονται μετά τις αποκαλύψεις που δημοσιεύει το Documento για την παρακολούθηση των συνομιλιών πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών. Στη λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα περιλαμβάνονται, άλλωστε ηχηρά ονόματα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της διαμήνυσε ότι το δημοσίευμα δεν τεκμηριώνει όσο αναφέρει και ότι το θέμα θα πρέπει να επιλυθεί από την Δικαιοσύνη. Παραλλήλως, ο κ. Οικονόμου εξαπολύει επίθεση στον εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος με ανάρτησή του κοινοποίησε ότι τη Δευτέρα θα παραδώσει στοιχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το θέμα των παρακολουθήσεων, πάντως, είχε προκαλέσει «φαγούρα» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, πριν ανακοινωθεί η λίστα του Documento, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς κορυφαίους υπουργούς, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η κοινοποίηση της λίστας αναμένεται ότι θα εντείνει αυτές τις εσωκομματικές τριβές, ωστόσο μέχρι στιγμής ο μόνος που αντέδρασε είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε μια «διπλωματική» αντίδραση, κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών ανέφεραν: «Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Αντίδραση υπήρξε το πρωί της Κυριακής και από τον Άδωνι Γεωργιάδη (περιλαμβάνεται στη λίστα), ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:  «Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία (την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, που επίσης αναφέρεται στη λίστα). Πρόσθεσε δε στη συνέχεια ότι πρόκειται για «γελοιότητες» και επέρριψε την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία είναι δύο πηγές που λέει ότι έχει ο δημοσιογράφος. Εγώ απαντώ ότι έχω τέσσερις πηγές και λέω ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε άλλους 500. Αυτή την δουλειά θα κάνουμε στην Ελλάδα; Ο Τσίπρας έχει ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα από το πάθος τους να γυρίσουν στις καρέκλες, στην εξουσία σπρώχνουν τη χώρα στη λάσπη και το βούρκο» είπε.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, στρέφεται στο πως θα αντιδράσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διαθέτει ισχυρά ερείσματα στο κυβερνών κόμμα, αλλά και στο αν θα υπάρξει μια νέα αντίδραση από την λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα. Η αποστροφή, άλλωστε, του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία» αποτελεί μία πρόκληση.

Οι ειδήσεις σήμερα

Βαξεβάνης: Δευτέρα θα πάω τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για αποκαλύψεις Documento: Να σταθούν στο ύψος τους δικαιοσύνη και πολιτικό σύστημα

Οικονόμου για αποκαλύψεις Documento: Χωρίς τεκμηρίωση το δημοσίευμα, να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago